Hooggevoelig lesgeven

vanuit verbinding - het hart

 

Sinds 2000 was ik in dienst als onderwijzeres in de lokale lagere school. Ik ging samenwonen en al snel kwam onze zoon eraan. Mijn leven werd ineens heel wat drukker en intenser. Ik had een grote verantwoordelijkheid zowel thuis als op het werk. Vaak had ik het gevoel geleefd te worden. Daarbij kwam nog het feit dat ik hooggevoelig ben en meer tijd nodig heb om prikkels te verwerken dan anderen. 

In 2006 kwam onze dochter er ook nog bij en het gezin was compleet. We bouwden ons eigen huisje en ik genoot van het creëren. De tijden dat ik thuis was in moederschapsverlof was ik rustiger en kon ik echt genieten van het mama zijn. Mijn creativiteit werd weer aangewakkerd en ik kon uren bezig zijn met knutselen. Maar natuurlijk mooie liedjes duren niet lang in september moest ik weer aan de slag.

In 2008 was het me echt teveel, ik was uitgeblust, leeggezogen en helemaal zonder energie. Ik kon zelfs mijn bed niet uit. Ik was op. BURN OUT. En het heeft meer dan een jaar geduurd eer ik daar bovenop was. Creativiteit bood weer de oplossing! Het maakte mijn hoofd leeg en bracht me tot rust. Ik kwam weer helemaal tot mezelf. Ik besloot om voor mezelf te kiezen en mijn dromen waar te maken. Een pauze in te lassen en helemaal voor mezelf te gaan.

 

Ik kwam mezelf meermaals tegen en wauw, wat een groeisprongen heb ik mogen maken op persoonlijk vlak.

 

Sinds 2017 ben ik ook kleurencoach en trainer van Colour Comfort. Dit gaf me nog meer inzichten in hoe iemand in zijn onderneming staat en waar de belemmeringen en sterke punten van die persoon zitten. Ik ben me meer en meer gaan verdiepen in de psychologie van kleur. Hierdoor zie ik direct helder welke kwaliteiten er in de verf gezet kunnen worden en waar coaching nodig is bij mijn coachees.

 

In 2018 ging ik terug actief in het onderwijs, maar methodescholen vonden hun weg. Werken vanuit het gelijkwaardigheidsprinicipe, daarom niet gelijkvaardig.

Sinds november 2022 zette ik de stad naar pedagogische coach op 2 vlakken:

- ter ondersteuning in de kinderopvang van de Stad Beringen

- als zelfstandig bijscholen Canva en hooggevoeligheid in de klas.

Als je me zou kennen , zou je weten dat:

* mijn lievelingskleur emeraldgroen is.

* ik hooggevoelig ben

* dat je me vaak in een espressobar kan vinden, al dan niet aan het werk,

* mijn stijl vooral “less is more” is, werken met hetgeen je hebt

* ik graag Rummikub speel en liefst van al nog win ook.

* dat ik hou van de etherische oliën van Young Living, dat Dream Catcher mijn favoriet is.

* ik heel creatief ben.

* ik graag kleurrijk eet.

* ik niet geloof in doelen maken, maar leef volgens mijn visionboard.